Maliny, te domowe, już powoli się kończą. Wykorzystuję każdą ilość zebraną z krzaczków, żeby jesień i zima były owocowe, malinkowe. Póki co malinki królują wśród słoiczków w tym roku. Takie cuda już są gotowe, a tworzą się jeszcze nowe.
dżem morelowo - malinowy z lawendą
gęsty syrop malinowy
sok z malin
maliny w cukrze
frużelina malinowa
Składniki:
- 1 kg malin
- 100 g cukru
- parę łyżek miodu
Przepis:
Maliny przebrać. Włożyć do miski, zasypać cukrem. Delikatnie wymieszać, aby cukier obtoczył maliny. Przełożyć do czystych i wyparzonych słoików. Do każdego słoiczka, wlać ok. 2 łyżki miodu. Zakręcić i pasteryzować ok. 10 min. Wystudzić.
Smacznego.
źródło: własne
Maliny z miodem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze: