Doskonały dodatek do deserów, ciast, gofrów, naleśników. Tzw. owoce w żelu. Nowość w tym roku w kwestii przetworów. Myślę, że ciasta w tym roku będą idealnie owocowe, a takie uwielbiamy.
Składniki:
- 700 g malin + 100 g malin (dodanych na sam koniec)
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 0,5 szklanki wody
Przepis:
Maliny (700 g) zasypać cukrem. Gotować do rozpuszczenia cukru, delikatnie mieszając. Wrzucić resztę (100 g) malin. Mąkę rozmieszać z 0,5 szklanki wody, dodać do malin. Wymieszać do zgęstnienia. Przekładać do wyparzonych słoików. Pasteryzować ok. 10 min.
Smacznego.
źródło: własne
Wow! Co za pyszności :)
OdpowiedzUsuńZakochałam się w tej malinowej pyszności:)
OdpowiedzUsuń