Sezon na truskawki w pełni, w skrócie podam Wam, co z nich można zrobić, co wyczarować, żeby ten sezon trwał dłużej. Bo większość z Nas uwielbia truskawki, a niestety szybko się kończą.
1. Syrop truskawkowy - hit zeszłego roku, skończył się po paru dniach. W tym roku eksperymentuję, dodając różne przyprawy, dodatki.
2. Mus truskawkowy - dodatek do deserów, lodów, gofrów, naleśników.
3. Dżem truskawkowy - z pewnością lepszy niż sklepowy, bo własnej pracy.
4. Dżem truskawkowo- rabarbarowy z kardamonem - intensywnie owocowy, delikatnie wyczuwalny smak kardamonu. Do przygotowania w wypiekaczu do chleba.
5. Syrop truskawkowy z anyżem - odkrycie tego roku, idealnie orzeźwiający smak.
6. Truskawki do ciasta na zimę - szybka porcja owoców, gdy trzeba w zimie szybko upiec pyszne ciasto.
Mam, nadzieję, że przepisy się spodobają i skorzystacie z nich. Polecam, truskawki są pyszne.
Mmm pychota :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie na kotleciki z kalafiora!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:-)
Jestes bardzo pracowita, tworzysz mega smaczne przetwory:)
OdpowiedzUsuń