Niby nic a szybki deser gotowy. Często o nim zapominamy, a wystarczą galaretki, dowolne owoce i już zrobione. W sam raz na niedzielne drugie śniadanie lub podwieczorek.
Składniki:
- 2 różne galaretki - np. truskawkowa i agrestowa
- dowolne owoce - morele i jeżyny
Przepis.
W dwóch osobnych miskach rozmieszać galaretki - każdą osobno. Morele wypestkować, pokroić na ćwiartki. Jeżyny opłukać. Na dno szklanek włożyć morele, zalać galaretką do połowy. Włożyć do lodówki. Kiedy galaretka stężeje, ułożyć jeżyny i zalać drugą galaretką. Całość włożyć ponownie do lodówki. Schłodzić.
Smacznego.
źródło: własne
Jaki fajny deserek:)
OdpowiedzUsuńzapraszam na taki do Nas ;)
UsuńJeżynki :) Czy to też Wasze ? Jeśli tak, to zazdroszczę :) !
OdpowiedzUsuńtak też nasze ;) mamy jeszcze porzeczki, agrest, czereśnie. i małą grządkę na której rosną podstawowe warzywka ;)
Usuń