Kiedy zostały mi białka, zastanawiałam się co z nimi zrobić... za mało tego było na dużą bezę, postanowiłam, że będą beziki kokosowe polane czekoladą...
Składniki na Beziki Kokosowe:
- 3 białka
- 150 g cukru pudru
- 100 g wiórków kokosowych
- polewa czekoladowa
Przepis na Beziki Kokosowe:
- białka ubić na sztywną pianę
- stopniowo dodawać cukier puder, dalej ubijając
- na sam koniec dodać wiórki kokosowe, całość wymieszać do połączenia składników
- blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub matą silikonową
- małą łyżeczką nakładać na blachę małe porcje, zostawiając odstępy
- piec około 50 - 60 min. w temp. 100-110 st.
- wystudzić na kratce
- po wystudzeniu można polać polewą czekoladową
Smacznego.
źródło: własne
Beziki Kokosowe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mniammmmm.... wyglądają przepysznie!!!
OdpowiedzUsuń