Cytryny z miodem i rumem

Choroba nas dopadła, najpierw Męża, teraz mnie. Dawno nie chorowaliśmy, ale jak już przyszła to nie chce odejść. Walczymy jak możemy, bo piękną mamy zimę i aż szkoda siedzieć w domu. Od siostry dostałam takie "lekarstwo", do herbatki jak znalazł, na zimowe wieczory idealne. 


Składniki:
- 2 kg cytryn 
- 400 g płynnego miodu 
- 150 ml rumu 


Przepis:
Cytryny dokładnie wyszorować i sparzyć gorącą wodą.Odciąć ogonki i pokroić na plasterki, ułożyć w czystym słoiku. Miód wymieszać z rumem i zalać cytryny. Zakręcić i odstawić na min. 3 dni. Dodawać jako dodatek do herbaty. 

Smacznego. 


3 komentarze:

  1. Właśnie coś mnie bierze, boli głowa, katar.. a sesja za pasem i głowa musi być w pełni sprawna :) Myślę, że połączenie cytrynowo-rumowe by pomogło :)
    Pozdrawiam, CanBe.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, pychota :) na pewno wypróbuję!

    Zapraszam do siebie! Dzisiaj propozycja pysznego śniadania - jajka w pomidorach!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowity dodatek do herbaty.

    OdpowiedzUsuń