Likier Irish cream

Ten wpis to troszkę wspomnienie minionych Świąt i końca roku, który spędzaliśmy u siostry i szwagra w Irlandii. Dużo od tego czasu się wydarzyło, dużo pozytywnego, nowe osoby pojawiły się w rodzinie i tak fajnie, przyjemnie, rodzinnie się zrobiło. W tym roku sylwestra spędzamy również w towarzystwie siostry i szwagra, ale już w Polsce ;) Zapowiada się miły, spokojny wieczór. Dzieciaki będą czekać z niecierpliwością do północy, a My powspominamy mijający rok... a jest co wspominać... ;) 


Składniki:
- 200 ml kremówki 
- 400 g mleka skondensowanego słodzonego 
- 300 g whisky 
- 1 łyżka kawy rozpuszczalnej

Przepis:
Wszystkie składniki zmiksować - użyłam blendera ręcznego. Przelać do butelek i szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce do 2 tyg.


Smacznego:
źródło: Teatr Gotowania 

2 komentarze:

  1. Mój ulubiony:)
    Dorotka wszelkiej pomyślności w Nowym Roku!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Podobają mi się te proporcje, bo jest dużo whisky ;). Również życzę wszystkiego najlepszego w tym roku :)

    OdpowiedzUsuń