Takie oto pyszne mini szaszłyki zabieramy ze sobą w podróż, gdy wybieramy się na wakacje, weekend czy jednodniową wycieczkę. Kolorowe, pyszne, spodobają się nawet największym niejadkom. Wystarczy parę składników a smakują bardziej od tradycyjnych kanapek.
Składniki:
- patyczki do szaszłyków
- mała kostka sera żółtego
- 1 kawałek swojskiej cienkiej kiełbasy (dobrej jakościowo, może być podsuszana)
- 1 duże kabanosy
- 1 zielony ogórek
- ok. 500 g pomidorków koktajlowych
Przepis.
Ser żółty pokroić w kostkę, kabanosy w centymetrowe kawałki, kiełbasę i ogórki w grube półplasterki. Pomidorki umyć i wysuszyć. Na szaszłyki nabijać kolejno składniki. Polecam na początku i końcu dodać pomidorki koktajlowe, wówczas pozostałe składniki nie spadną z patyczków. Włożyć do pojemnika, tak, żeby podczas podróży szaszłyki się nie zgniotły.
Smacznego.
źródło: własne
Fajne i smaczne a do tego ladnie wygladaja:)
OdpowiedzUsuń