Składniki na Wątróbkę Moczoną w Mleku:
- 500 g wątróbki drobiowej
- 1 duża cebula
- szklanka mleka
- sól i pieprz
- odrobina oleju
Przepis na Wątróbkę Moczoną w Mleku:
- wątróbkę oczyścić, ułożyć w miseczce, zalać mlekiem (zostawić najlepiej na ok. 30 min.)
- cebulę pokroić w piórka
- odrobinę oliwy rozgrzać na patelnię, wrzucić cebulę, lekko zrumienić
- wątróbkę odcedzić, wrzucić na patelnię, smażyć ok. 15 min
- na sam koniec posolić i popieprzyć (nie wcześniej bo wątróbka będzie twarda)
- można posypać prażonymi migdałami
- całość podać z frytkami, surówką z kiszonej kapusty i szklanką zimnego piwka
Smacznego.
źródło: własne
przepis dodaję do akcji:
smacznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńjeszcze lepiej smakuje ;)
UsuńMmm, pyszna propozycja, uwielbiam wątróbkę ;)
OdpowiedzUsuńdziękuję, polecam ;)
UsuńTakiego sposobu nie znam...i chętnie wypróbuję, bo bardzo lubię wątróbkę! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńnaprawdę warto ;)
UsuńTo piwko mnie przekonało :D
OdpowiedzUsuńMuszę uraczyć takim obiadem mojego męża, myślę, że to danie ma szansę zastąpić jego oklepane zapiekanki z serem :) Super przepis! Dziękuję za udział w mojej akcji. Pozdrawiam,
OdpowiedzUsuńMoje Kulinarne Rozterki
dziękuję i czekam na kolejne akcje ;) czekam też na opinię męża ;)
Usuń