Wątróbka Moczona w Mleku

Kiedy pierwszy raz poznałam smak wątróbki od razu mi zasmakowała ;) Moja ciocia od lat robi taką moczoną w mleku, po prostu przepyszna, więc zapraszam ;) obok Kiełbasek z Patelni to druga męska kolacja ;)


Składniki na Wątróbkę Moczoną w Mleku:
- 500 g wątróbki drobiowej
- 1 duża cebula
- szklanka mleka
- sól i pieprz
- odrobina oleju


Przepis na Wątróbkę Moczoną w Mleku:
- wątróbkę oczyścić, ułożyć w miseczce, zalać mlekiem (zostawić najlepiej na ok. 30 min.)
- cebulę pokroić w piórka
- odrobinę oliwy rozgrzać na patelnię, wrzucić cebulę, lekko zrumienić
- wątróbkę odcedzić, wrzucić na patelnię, smażyć ok. 15 min
- na sam koniec posolić i popieprzyć (nie wcześniej bo wątróbka będzie twarda)
- można posypać prażonymi migdałami
- całość podać z frytkami, surówką z kiszonej kapusty i szklanką zimnego piwka



Smacznego.
źródło: własne


przepis dodaję do akcji:


A może wątróbka? Czyli podroby rządzą!

9 komentarzy:

  1. Mmm, pyszna propozycja, uwielbiam wątróbkę ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego sposobu nie znam...i chętnie wypróbuję, bo bardzo lubię wątróbkę! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę uraczyć takim obiadem mojego męża, myślę, że to danie ma szansę zastąpić jego oklepane zapiekanki z serem :) Super przepis! Dziękuję za udział w mojej akcji. Pozdrawiam,
    Moje Kulinarne Rozterki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję i czekam na kolejne akcje ;) czekam też na opinię męża ;)

      Usuń