Taka kiełbaska zagościła w naszym domu pierwszy raz podczas zeszłorocznych Świąt... w tym roku też została powtórzona, wszystkim smakowała bez wyjątku ;) Kiedyś troszkę czytałam jakie kiełbaski są najlepsze i ten przepis to tak naprawdę wszystkiego po trochu, mój mix ;)
Składniki na Białą Kiełbasę Pieczoną w Piwie:
- 1 kg białej kiełbasy (dobrej jakości)
- 1 butelka piwa (dobrej jakości)
- olej do wysmarowania formy
- 1 łyżka miodu
- przyprawy: 4 ziela angielskie, 3 liście laurowe, 4 ziarenka pieprzu
Przepis na Białą Kiełbasę Pieczoną w Piwie:
- piwo wlać do garnka, dodać miód i przyprawy - podgrzać (nie gotować)
- naczynie wysmarować olejem, ułożyć kiełbaski
- wszystko zalać piwem z przyprawami
- piec ok. 40-50 min. w temp. 190 st.
Smacznego.
źródło: własne
Biała Kiełbasa Pieczona w Piwie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze: