Parówki Zapiekane w Cieście Francuskim

Parówki zapiekane w cieście francuskim to jedno z sylwestrowych przekąsek... szybkie, pyszne znikają w mgnieniu oka ;) Ważne, żeby parówki czy kiełbaski były naprawdę dobrej jakości...


Składniki na Parówki Zapiekane w Cieście Francuskim:
- 5 szt parówek lub cienkich kiełbasek
- opakowanie ciasta francuskiego
- 1 roztrzepane jajko

Przepis na Parówki Zapiekane w Cieście Francuskim:
- każdą parówkę (kiełbaskę) podzielić na 3 części
- płat ciasta francuskiego podzielić na małe kwadraty
- każdą małą parówkę owinąć w ciasto francuskie
- ciasto skleić na złączeniu
- po górze posmarować roztrzepanym jajkiem
- piec około 15 min w temp. 180 st. do lekkiego zrumienienia

Podawać z ketchupem, musztardą, sosem czosnkowym...
Smacznego.




3 komentarze:

  1. moja ulubiona przekąska :)
    apetycznie wyglądają te paróweczki :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. my też uwielbiamy takie proste przekąski ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam je, idealne gdy przyjdą znajomi, w ramach przekąski :)

    OdpowiedzUsuń