Składniki na Parówki Zapiekane w Cieście Francuskim:
- 5 szt parówek lub cienkich kiełbasek
- opakowanie ciasta francuskiego
- 1 roztrzepane jajko
Przepis na Parówki Zapiekane w Cieście Francuskim:
- każdą parówkę (kiełbaskę) podzielić na 3 części
- płat ciasta francuskiego podzielić na małe kwadraty
- każdą małą parówkę owinąć w ciasto francuskie
- ciasto skleić na złączeniu
- po górze posmarować roztrzepanym jajkiem
- piec około 15 min w temp. 180 st. do lekkiego zrumienienia
Podawać z ketchupem, musztardą, sosem czosnkowym...
Smacznego.
moja ulubiona przekąska :)
OdpowiedzUsuńapetycznie wyglądają te paróweczki :-)
my też uwielbiamy takie proste przekąski ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam je, idealne gdy przyjdą znajomi, w ramach przekąski :)
OdpowiedzUsuń