Przepis na tą kapustę jest bardzo prosty, szybki i każdy już pewno próbował, jednak postanowiłam zamieścić przepis dla tych, którzy w gotowaniu stawiają pierwsze kroki.... może komuś się przyda ;)
Składniki na Czerwoną Kapustę Do Obiadu:
- pół główki czerwonej kapusty
- 1 cebula
- ocet
- vegeta, pieprz
- zielona cebulka
Przepis na Czerwoną Kapustę Do Obiadu:
- kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać 2 szklankami wody, dodać przyprawy do smaku
- postawić na średnim ogniu, ugotować do miękkości
- w tym czasie cebulę obrać, pokroić w kostkę
- zieloną cebulkę posiekać
- kapustę odcedzić
- przełożyć do garnka, skropić octem (wtedy zachowa swój kolor), dodać pokrojoną cebulę, ewentualnie dodać pieprz
- całość wymieszać
- wyłożyć do miseczki i posypać zieloną cebulkę
Najlepiej smakuje z mięsem w sosie podawany z ziemniakami...
Smacznego.
Czerwona Kapusta Do Obiadu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze: