Składniki na Pierwszy Chlebek z Maszyny:
- 300 ml letnie wody - temp. ok 20-25 st.
- 1 łyżka stołowa oleju
- 500 gr gotowej mieszanki
- 9 gr soli
- 1 mała łyżeczka cukru
Przepis na Pierwszy Chlebek z Maszyny:
- w pojemniku umieścić składniki (najlepiej tak jak zaleca to producent) u nas najpierw składniki mokre a potem suche, czyli woda, olej, mąka, sól, cukier
- włączyć odpowiedni program (u nas program 1, waga 700 g, skórka medium)
- gdy maszyna skończy pieczenie, zostawić bochenek w formie przez ok 10 min.
- po tym czasie wyciągnąć i zostawić do ostygnięcia - na kratce
- kroić jak już będzie zimny
Smacznego.
Przepis na Pierwszy Chlebek z Maszyny:
- w pojemniku umieścić składniki (najlepiej tak jak zaleca to producent) u nas najpierw składniki mokre a potem suche, czyli woda, olej, mąka, sól, cukier
- włączyć odpowiedni program (u nas program 1, waga 700 g, skórka medium)
- gdy maszyna skończy pieczenie, zostawić bochenek w formie przez ok 10 min.
- po tym czasie wyciągnąć i zostawić do ostygnięcia - na kratce
- kroić jak już będzie zimny
Smacznego.
0 komentarze: