Składniki na galaretki drobiowe (4 sztuki):
- 2 jajka
- pozostałe mięso z rosołu
- bulion drobiowy ok.1 litr
- 2 małe marchewki z rosołu
- małe opakowanie żelatyny spożywczej
Przepis na galaretki drobiowe:
- jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół, potrzebujemy 4 połówki
- marchewkę pokroić w plasterki
- mięso z rosołu obrać i pokroić
- bulion podgrzać, dodać żelatynę, dokładnie wymieszać (nie gotować)
- do miseczek wsypać szczyptę pieprzu, ułożyć plasterki marchewki, połówki jajek oraz pokrojone mięso
- wszystko zalać ciepłym bulionem
- zostawić aż wystygnie i włożyć do lodówki najlepiej na noc
Podawać z octem i cebulką pokrojoną w kostkę. Smacznego...
0 komentarze: