Gorąca czekolada z whisky

Taka gorąca czekolada w sam raz pasuje na jesienno - zimowe wieczory. Kiedy to zmarznięci wracamy do domu i marzymy, żeby napić się czegoś ciepłego. Dodatkowo udekorowałam czekoladę piankami, nie tylko ładnie się prezentuje ale i smakuje ;) Można przygotować bez dodatku whisky, jak Ktoś nie lubi.


Składniki:
- 200 ml śmietanki kremówki
- 200 ml mleka
- 120 g czekolady deserowej
- 6 łyżek whisky
- 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 
- 2 łyżki ciemnego kakao
- pianki marshmallows

Przepis:
W garnuszku zagotować śmietankę kremówkę, mleko, cukier. Dodać czekoladę i całość mieszać do rozpuszczenia. Wlać whisky i dodać kakao (dokładnie je rozmieszać). Przelać do kubeczków. Udekorować piankami marshmallows. Podawać gorące.

Smacznego.
źródło: własne


7 komentarzy: