W tym roku, oprócz tradycyjnych potraw, które często goszczą na naszym stole, będą też te nowe, więc zapraszam... będzie ciekawie ;)
Składniki na Marynowane Jajka:
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- 1 cebula - pokrojona w piórka
- 3 liście laurowe
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 3 ziarenka pieprzu
- zalewa: 2,5 szklanki wody + 0,5 szklanki octu + 0,5 szklani cukru + 1 łyżeczka soli
Przepis na Marynowane Jajka:
- do garnka wlać składniki na zalewę, czyli wodę, ocet, cukier sól - zagotować
- ugotowane na twardo jajka delikatnie obrać, tak, żeby ich nie uszkodzić
- jajka poukładać w słoiku, dodać cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz
- zalać ciepła zalewą, poczekać aż ostygnie, zakręcić i włożyć do lodówki na około 2-3 tyg.
Smacznego.
źródło: MojeTworyPrzetwory
Przepis dodaję do akcji:
Nigdy nie jadłam marynowanych jajek - strasznie jestem ciekawa smaku :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam marynowanych jajek - strasznie jestem ciekawa smaku :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńbardzo nam zasmakowały, też byłam ciekawa ich smaku polecam ;)
Usuńciekawa jestem jak to smakuje i z czym to się je...nigdy nie próbowałam, a wyglądają ciekawie...pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmy jedliśmy z sosikiem takim wiosennym - jogurt, rzodkiewki, koperek, cebulka dymka, sol, pieprz, troszkę majonezu, bardzo polecam zasmakowały nam ;)
UsuńCiekawy pomysł. Muszę spróbować!
OdpowiedzUsuń