Pasta z Jajek, Serka i Rzodkiewki

Pasty do chleba, bułeczek wprost uwielbiamy... przecież jeść ciągle wędlin i sera nie można ;) ta pasta jest szybka i pyszna...


Składniki na Pastę z Jajek, Serka i Rzodkiewki:
- 4 jajka
- 1 serek - dałam almette
- pęczek rzodkiewek
- cebulka dymka
- sól i pieprz

Przepis na Pastę z Jajek, Serka i Rzodkiewek:
- jajka ugotować na twardo i drobno pokroić
- rzodkiewki umyć zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulkę drobno pokroić
- w misce wymieszać serek, cebulkę, rzodkiewki i jajka
- całość doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą
- schłodzić w lodówce

Smacznego.
źródło: własne



4 komentarze:

  1. genialnie podane;) ta rzodkiewka to jak wisienka na torcie;D

    OdpowiedzUsuń
  2. dzięki ostatnio mam takie inwencje twórcze, a mąż klika ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdecydowanie dla mnie!Lubie pasty na bazie jajek.

    OdpowiedzUsuń
  4. Szanowna Pani,
    widzę, że zamieściła Pani świetny przepis z użyciem serka Almette. To doskonała okazja do wzięcia udziału w konkursie "Inspirujący Smak Natury". Do wygrania kulinarna podróż do Toskanii! Wystarczy chwila na zamieszczenie przepisu w Aplikacji, a to może Ty poczujesz smak słonecznej Italii!

    Szczegóły oraz regulamin znajduje się tutaj: https://apps.facebook.com/inspirujacy-smak/?fb_source=bookmark_apps&ref=bookmarks&count=0&fb_bmpos=2_0

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń