Gofry z dżemem i bitą śmietaną - pomysł na podwieczorek

Trudno ten wpis nazwać przepisem, bo będzie to tylko propozycja deseru, pomysł na podwieczorek, coś smacznego do kawy lub herbaty. Użyłam gotowych gofrów, bo gofrownicy jeszcze nie mam ;(, ale i tak wyszły smaczne. Możemy ułożyć dodatki jakie akurat mamy w domu, dżemy, konfitury, owoce, polewy, ile ludzi tyle możliwości. Zapraszam



Składniki:
- gotowe gofry
- dżem (u mnie wiśniowy)
- bita śmietana
- herbatka pomarańczowa


Gofry podpiec w tosterze, żeby były ciepłe i chrupiące. Posmarować dżemem, ułożyć bitą śmietanę. Do gotowej, czarnej herbaty dodać sok wyciśnięty z połowy pomarańczy, posłodzić do smaku. Nic tylko się zajadać ;)

Smacznego.
źródło: własne



4 komentarze:

  1. Twoja szpatułka mnie zauroczyła :)
    A gofry mmm..pycha !

    OdpowiedzUsuń
  2. jak ją zobaczyłam w sklepie to nie mogłam się oprzeć ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda świetnie, już mam ochotę spróbować. A próbowałaś kiedyś robić gofry sama?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie mam jeszcze gofrownicy ;( może się kiedyś dorobię ;)

      Usuń