Deser z rabarbarem

Były truskawki, teraz pora na rabarbar. Tym razem jako deser, jako drugie śniadanie do pracy. Codziennie zabieramy owsiankę w słoiku, a pewnego dnia postanowiłam zrobić coś innego, ale także w małych słoiczkach, żeby łatwiej było transportować ;)


Składniki:
- 220 g obranego i pokrojonego rabarbaru
- 55 g drobnego cukru
- 125 ml wody
- pół łyżeczki cynamonu
- jogurt naturalny
- parę łyżek muesli lub płatków owsianych


Przepis:
- do garnuszka włożyć rabarbar, dodać wodę, cukier, cynamon - całość gotować ok 10-15 min, aż rabarbar będzie miękki - ostudzić i schłodzić w lodówce
- schłodzony mus rabarbarowy rozłożyć pomiędzy pomiędzy słoiczki (starczyło na 3)
- na górę rozłożyć jogurt naturalny, posypać muesli lub płatkami owsianymi

Smacznego.
źródło: Moje Wypieki 


wpis dodaję do akcji:


Akcja rabarbar - IV edycja

7 komentarzy: