Składniki:
- 220 g obranego i pokrojonego rabarbaru
- 55 g drobnego cukru
- 125 ml wody
- pół łyżeczki cynamonu
- jogurt naturalny
- parę łyżek muesli lub płatków owsianych
Przepis:
- do garnuszka włożyć rabarbar, dodać wodę, cukier, cynamon - całość gotować ok 10-15 min, aż rabarbar będzie miękki - ostudzić i schłodzić w lodówce
- schłodzony mus rabarbarowy rozłożyć pomiędzy pomiędzy słoiczki (starczyło na 3)
- na górę rozłożyć jogurt naturalny, posypać muesli lub płatkami owsianymi
Smacznego.
źródło: Moje Wypieki
wpis dodaję do akcji:
słodko wygląda ale nie lubię rabarbaru ;p
OdpowiedzUsuńszkoda ;)
UsuńBardzo fajna, zdrowa propozycja! Pozdrawiam Viola
OdpowiedzUsuńo tak zdrowa i pyszna ;)
UsuńMmm, pychotka :) Uwielbiam rabarbar :)
OdpowiedzUsuńPyszne :)
OdpowiedzUsuńPyszny no i zdrowy. Dziekuję za dodanie go do akcji rabarbar :-)
OdpowiedzUsuń