Sałatka z kapusty pekińskiej i papryki

Kapusta pekińska dostępna jest przez cały rok w sklepach. Dlatego też często gości na naszych stołach, jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Ta dzisiejsza będzie z wykorzystaniem kolorowych papryk, ogórka kiszonego i kukurydzy. Prosta a jaka smaczna.

Składniki na sałatkę z kapusty pekińskiej i papryki:
- mała kapusta pekińska
- 3 małe papryki: zielona, czerwona, żółta
- 3 ogórki kiszone
- puszka kukurydzy
- sos do sałatek - wiosenny knorr

Przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej i papryki:
- kapustę pokroić w cienkie paseczki
- 3 rodzaje papryk oraz ogórki pokroić w drobną kostkę
- kukurydzę odcedzić z zalewy
- sos wymieszać z wodą i oliwą
- wymieszać wszystkie składniki w dużej misce, polać przygotowanym sosem

Smacznego.

0 komentarze: