Kapusta pekińska dostępna jest przez cały rok w sklepach. Dlatego też często gości na naszych stołach, jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Ta dzisiejsza będzie z wykorzystaniem kolorowych papryk, ogórka kiszonego i kukurydzy. Prosta a jaka smaczna.
Składniki na sałatkę z kapusty pekińskiej i papryki:
- mała kapusta pekińska
- 3 małe papryki: zielona, czerwona, żółta
- 3 ogórki kiszone
- puszka kukurydzy
- sos do sałatek - wiosenny knorr
Przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej i papryki:
- kapustę pokroić w cienkie paseczki
- 3 rodzaje papryk oraz ogórki pokroić w drobną kostkę
- kukurydzę odcedzić z zalewy
- sos wymieszać z wodą i oliwą
- wymieszać wszystkie składniki w dużej misce, polać przygotowanym sosem
Smacznego.
Sałatka z kapusty pekińskiej i papryki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze: