Śledzie w śmietanie

Dziś Popielec, więc u nas na stole zagości śledź w śmietanie. Prosty, ale takie lubimy najbardziej, zwyczajny z kromką świeżego chlebka. Takie zabieram dziś do pracy i takie zostawiam na chorego męża na drugie śniadanie. ;)


Składniki:
- filety śledziowe
- śmietana 
- jogurt naturalny
- pieprz
- cebulka dymka lub szczypiorek 

Przepis:
Filety śledziowe zalać lodowatą wodą. Cebulkę dymkę drobno posiekać. Wymoczone śledzie pokroić na małą kostkę. W misce rozmieszać jogurt i śmietanę. Dodać pieprz i cebulkę dymkę. Na koniec dołożyć pokrojone filety. Całość schłodzić w lodówce. Podawać z pieczywem. 


Smacznego. 
źródło: własne

4 komentarze:

  1. mmm śledzie... ja mogłabym jeść na okrągło i nie ważne w jakiej postaci :-) a te mi się podobają bardzo :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tradycyjnie i smacznie-czego chcieć więcej? :)

    OdpowiedzUsuń