Ciasto francuskie z bananami, kremem krówkowym i prażonymi migdałami

Taką tartę zrobiliśmy "na szybko" w sobotnie przedpołudnie, kiedy goście już prawie byli w drzwiach. ;) Szybka, wymyślona z tego co było pod ręką, a więc ciasto francuskie (które zawsze jest w lodówce), banany (bo owoce rzecz ważna w Naszym domu), krem krówkowy (który uwielbiamy) i migdały (które zawsze mamy pod dostatkiem). Tarta zniknęła za jednym posiedzeniem, do ostatniego kawałka, a to dowód dla mnie, że moim chłopakom jak i gościom smakowało. 


Składniki:
- 1 op. ciasta francuskiego 
- 2 duże banany
- 1/2 słoiczka kremu krówkowego 
- małe opakowanie migdałów w płatkach 

Przepis. 
Formę na tartę wyłożyć ciastem francuskim. Piec ok. 15 min. w temp. 200 st. W międzyczasie na suchej patelni uprażyć migdały - uważać, żeby się nie przypaliły. Wystudzić. Upieczone ciasto francuskie również zostawić do ostygnięcia. Krem krówowy przełożyć do małego rondelka, chwilę podgrzać. Banany pokroić w plasterki. Na wystudzoną tartę ułożyć plasterki banana, całość polać kremem krówkowym. Posypać uprażonymi migdałami. Schłodzić min. godzinę w lodówce. 


Smacznego. 
źródło: własne 

4 komentarze:

  1. świetnie wygląda:) chętnie zjadłabym takie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam, bardzo podoba mi się ten blog, dlatego nominowałam Cię do Liebster award, więcej znajdziesz tu: http://malekulinaria.blogspot.com/2014/03/dostaam-nominacje-do-liebster-blog.html

    OdpowiedzUsuń