Ciasteczka z czekoladą i masą krówkową

W tym roku w naszym dużym słoju na ciasteczka znalazły się świąteczne pierniczki, beziki kokosowe, miodowe ciasteczka z przyprawami korzennymi oraz ciasteczka z czekoladą i masą krówkową. Te ostatnie to u Nas nowość w tym roku, ale już mam kolejne zamówienie na te ciasteczka, więc to znak, że smakowały. 

Składniki:
- 100 g miękkiego masła
- 100 g masy krówkowej 
- 4 łyżki cukru 
- 170 g mąki pszennej 
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 
- 100 g drobinek czekoladowych, lub posiekanej czekolady 


Przepis:
W misce miksera umieścić masło, masę krówkową i cukier, całość zmiksować. Dodać mąkę i ekstrakt i ponownie zmiksować. Wsypać drobinki czekoladowe i całość wymieszać. 
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. W ciasta formować niewielkie kulki, układać na blachy i spłaszczyć dłonią. Piec ok. 13-15 min. w temp. 190 st. Wystudzić na kratce. 

Smacznego 
źródło: książka Moje Wypieki 

2 komentarze:

  1. Masa krówkowa i czekolada? Nie dziwię się, że zasmakowały :)

    OdpowiedzUsuń