Jesień zbliża się do Nas wielkimi krokami, jak na razie jest piękna, złota, bezdeszczowa. Taką uwielbiamy najbardziej, liście, żołędzie, długie spacery...
A takie oto gruszki powstały podczas jesiennej akcji "Jak gruszki na wierzbie". W gruszkowej akcji dotrzymywały mi towarzystwa zaprzyjaźnione blogi ;) Zapraszam do obejrzenia Ich dzieł:
Agata http:// kulinarneprzygodygatity. blogspot.com/
Agata http://my-happykitchen. blogspot.com/
Alucha http://nieladmalutki. blogspot.com
Ania C– www.bajkorada.blogspot.com
Ania K www.krzywakromeczka. blogspot.com
Agata http://
Agata http://my-happykitchen.
Alucha http://nieladmalutki.
Ania C– www.bajkorada.blogspot.com
Ania K www.krzywakromeczka.
Ania W – www.magnolia-rozmaryn. blogspot.com
Anka W http://ankawell.blogspot. com/
Basia – http://mozaikazycia. blogspot.com/
Bożena http://www. smakowekubki.com/
Dorota R http://ugotujmyto.pl/
Iga http://japoziomka. blogspot.com/
Kamila – http://ogrodybabilonu. blogspot.com/
Karolina - http://bochnasaysdelicious. blogspot.com/
Karolina http:// stokolorowkuchni.blox.pl/html
Kasia http:// swiatpachnieszarlotka. blogspot.com/
Łucja S – http:// fabrykakulinarnychinspiracji. blogspot.com/
Małgorzata http:// akacjowyblog.blogspot.com/
Marzena http:// zaciszekuchenne.blogspot.com/
Renata S – www.forksncanvas.blogspot. com
Renata www.piegusek1976. blogspot.com
Sara - http://www.pieczarkamysia. pl/
Składniki:
- 4 twarde gruszki
- 2 szklanki wina czerwonego półsłodkiego
- 1/2 szklanki wody
- 5 łyżek cukru
- 1 laska cynamonu
- kilka goździków
- ciasto francuskie
Przepis:
W rondelku podgrzać wodę, wino, cukier, cynamon i goździki. Doprowadzić do wrzenia. Gruszki obrać, zostawiając ogonek. Możemy podciąć dół gruszki, żeby stabilnie stała. Gruszki wkładamy do syropu i gotujemy ok. 20 min. - wystudzić. Kiedy gruszki wystygną, wyciągamy ciasto francuskie i kroimy w cienkie paski. Każdą gruszkę owijamy ciastem. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temp. 180 st. przez ok. 20-30 min. Podajemy z syropem.
Smacznego.
źródło: matkawariatka
Anka W http://ankawell.blogspot.
Basia – http://mozaikazycia.
Bożena http://www.
Dorota R http://ugotujmyto.pl/
Iga http://japoziomka.
Kamila – http://ogrodybabilonu.
Karolina - http://bochnasaysdelicious.
Karolina http://
Kasia http://
Łucja S – http://
Małgorzata http://
Marzena http://
Renata S – www.forksncanvas.blogspot.
Renata www.piegusek1976.
Sara - http://www.pieczarkamysia.
Składniki:
- 4 twarde gruszki
- 2 szklanki wina czerwonego półsłodkiego
- 1/2 szklanki wody
- 5 łyżek cukru
- 1 laska cynamonu
- kilka goździków
- ciasto francuskie
Przepis:
W rondelku podgrzać wodę, wino, cukier, cynamon i goździki. Doprowadzić do wrzenia. Gruszki obrać, zostawiając ogonek. Możemy podciąć dół gruszki, żeby stabilnie stała. Gruszki wkładamy do syropu i gotujemy ok. 20 min. - wystudzić. Kiedy gruszki wystygną, wyciągamy ciasto francuskie i kroimy w cienkie paski. Każdą gruszkę owijamy ciastem. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temp. 180 st. przez ok. 20-30 min. Podajemy z syropem.
Smacznego.
źródło: matkawariatka
Ale cudne :) wygladaja pieknie!
OdpowiedzUsuńdziękuję za wspólny czas spędzony w kuchni : )
Piękne!
OdpowiedzUsuńMogę sięgnąć po jedną?
Przecudny ten smakołyk , świetny pomysł , mało ciasta , dużo owocu, dla mnie bomba!
OdpowiedzUsuńDzięki za wspólny czas w gruszkowym temacie
Wyglądaja niesamowicie oryginalnie i smakowicie. :-)
OdpowiedzUsuńPo prostu przepiękne!
OdpowiedzUsuńPIEKNIE SIĘ PREZENTUJA! Cudenka :)
OdpowiedzUsuńWyglądają fantastycznie, bardzo mi się podobają!!!!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Ja dostaję zawrotu głowy, ogladając te wszystkie fajne przepisy z gruszką w roli głównej !
OdpowiedzUsuńTwoje są tak piękne, tak eleganckie i wytworne, że... ech!
Ale fikuśne.
OdpowiedzUsuńPysznie przygotowane! Dziękuję za wspólny gruszkowy czas!
OdpowiedzUsuńWyglądają pięknie, nie mogę się napatrzeć :)))
OdpowiedzUsuńCzęstuje się gruszka i dziękuję za wspólna zabawę:)
OdpowiedzUsuńwygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńJakie cudenka:)Piekne:)
OdpowiedzUsuńAleż pięknie wyglądają!
OdpowiedzUsuńSprężynkowe gruszki wyglądają po prostu cudnie. Chętnie skorzystam z pomysłu serpentyny:-)) Dzięki za wspólne gruszkowe chwile:-)
OdpowiedzUsuńPieknie się prezentują na bajecznych zdjęciach! Chetnie zanurzyłabym żeby w jednej gruszce :) Dzieki za wspólne gruszkowanie :)
OdpowiedzUsuńale cudeńka :) dziękuję za wspólny czas w kuchni!
OdpowiedzUsuńEfekt świetny :) deser pięknie psie prezentuje. Zdjęcia super :) pozdrawiam i dziękuję za wspólne gruszkowanie :) M.
OdpowiedzUsuńAle obłędnie wyglądają :)! Porywam jedną...;)
OdpowiedzUsuńGruszki w winie - to luuuubię :):)
OdpowiedzUsuńgenialnie wyglądają w tej sprężynce z ciasta !
pozdrawiam serdecznie...
Mniam jakie smakowite :)
OdpowiedzUsuńgruszki w winie uwielbiam a do tego tak pięknie podane:) pozdrawiam i do następnego wspólnego spotkania
OdpowiedzUsuńPrzecudnie wyglądają ! zabieram jedną :)))
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł na gruszki :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńpieknie ci to wyszło :)wiem że nikt nie przepada za zostawianiem linkow do siebie, ale w innym wypadku ciężko byłoby sie nam wszyskim znależć :)
OdpowiedzUsuńmam nadzieję że sie nie gniewasz :) (u mnie kuchnia moda kosmetyki ) i jeszcze dwa dni konkursu zapraszam link na dole posta :)
mybeautyjoy.blogspot.co.uk
Ach kolejny pyszny przepis naszej akcji, dziękuję za wspólny czas! :)
OdpowiedzUsuń