Szaszłyki Drobiowe z Grilla

Drób lubimy i to bardzo, ale często eksperymentujemy go w różnej postaci, bo kotletów ciągle jeść nie można ;) I tym razem padło na Szaszłyki Drobiowe z patelni grillowej, z dużą ilością słodkiej papryki czerwonej ;) Zapraszam...

Składniki na Szaszłyki Drobiowe z Grilla:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- patyczki do szaszłyków
- sól, pieprz, papryka czerwona słodka
- patelnia do grillowania
- odrobina oliwy z oliwek


Przepis na Szaszłyki Drobiowe z Grilla:
- pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w średnią kostkę, włożyć do miski
- mięso posypać świeżo zmieloną solą i pieprzem, dodać ok 1,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
- całość dokładnie wymieszać (najlepiej odstawić na ok. 30 min. żeby się przegryzło)
- na patyczki szaszłyków nabijać kawałki mięsa
- patelnię do grillowania postawić na ogniu, za pomocą pędzelka posmarować odrobiną oliwy (dosłownie odrobiną - wówczas nic się nie przypali, a będzie się pięknie grillować)
- układać szaszłyki i grillować do zrumienienia
- podawać z ziemniakami, frytkami lub ulubioną surówką

Smacznego.
źródło: własne



0 komentarze: