Składniki na Ciasteczka francuskie z owocami:
- op. ciasta francuskiego
- 1 kubek śmietany kremówki do ubijania (30 lub 36%)
- 3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
- owoce do dekoracji - ja dałam maliny
- polewa czekoladowa
Przepis na Ciasteczka francuskie z owocami:
- ciasto francuskie rozłożyć i podzielić na 10-12 prostokątów ( w zależności jakie chcemy mieć ciasteczka)
- blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, prostokąty z ciasta francuskiego piec ok 15-20 min 2 temp. 180 st. ( w zależności od piekarnika, maja się lekko przyrumienić), wystudzić
- w tym czasie śmietanę kremówkę wlać do wysokiego naczynia, dodać 3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią, i ubić na sztywno, włożyć na 10-15 min do lodówki
- owoce umyć
- na wystudzone ciasteczka francuskie, nałożyć ubitą śmietanę, udekorować owocami, polać polewą czekoladową
Zjadać od razu.;)
Smacznego.
0 komentarze: