Zbliża się wiosna, a więc grille, imprezy ogrodowe, towarzyskie. Tym samym przekąski takie na jeden kęs mile widziane. Często na naszym stole gości połączenie szynki szwarcwaldzkiej, winogron, sera pleśniowego i grubych włoskich paluchów tzw. Grissini. Można siadać, zajadać i plotkować. ;)
Składniki:
- 1 op. szynki szwarcwaldzkiej w plasterkach
- 1 op. włoskich paluchów chlebowych - grissini
- 0,5 kg winogron czerwonych
- ser pleśniowy
Przepis.
Winogrona dobrze schłodzić w lodówce. Na dużej desce układać szynkę w tzw. "kopczyki". Obok ułożyć paluchy chlebowe. Ser pleśniowy pokroić w trójkąciki, ułożyć w rogu deski. Na sam koniec dodać schłodzone winogrona. Zajadać ;)
Smacznego.
Nie jadłam takiego połączeni smaków w komplecie,ale każdy z nich z osobna tak i wiem,że Twoja propozycja też by mi smakowała:)
OdpowiedzUsuń