Takie ziemniaczki uwielbiają moje chłopaki. W chrupiącej skórce, z dużą ilością posiekanej pietruszki. Idealnie smakują zarówno jesienią jak i latem. Nasze były podane z szaszłykami. Idealny obiad i pieczony w jednym naczyniu, więc zmywania dużo nie było ;)
Składniki:
- ziemniaki - całe, nie obieramy
- pęczek pietruszki
- sól, pieprz
- ok. 2 łyżki oleju
Przepis:
Ziemniaki dokładnie wyszorować i pokroić na ćwiartki. Pietruszkę drobno posiekać. W misce ułożyć ziemniaki, posypać posiekaną pietruszką, skropić oliwą. Całość doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 30-40 min, aż ziemniaki się zrumienią. Jeżeli zależy nam na czasie, ziemniaki można wcześniej ugotować na pół twardo.
Smacznego.
źródło: własne
Pewnie jutro.się na takie skusimy;)
OdpowiedzUsuńpysznie:D
OdpowiedzUsuńPysznie to wygląda !
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie i do wspólnej obserwacji :
http://ispassionforlife.blogspot.com
Świetne są takie ziemniaczki :). Do tego ser owczy i jakiś sosik ;) pycha.
OdpowiedzUsuń