Torcik malinowy na spodzie z ciasta francuskiego

Tym razem na spód tarty postanowiłam wykorzystać ciasto francuskie, spisało się wyśmienicie. Do tego śmietanka kremówka i malinki, czego chcieć więcej w letnie, jeszcze wakacyjne weekendy.


Składniki:
- 1 op. ciasta francuskiego
- 500 ml śmietanki kremówki
- 3 - 4 łyżki cukru pudru
- 1 śmietan fix
- 250 g malin


Przepis:
Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim, piec ok 20 min. w temp. 180-200 st. Wystudzić. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać śmietan fix oraz garść malin. Całość chwilę zmiksować. Wyłożyć na upieczony spód tarty. Udekorować malinami oraz listkami mięty. Schłodzić parę godzin. 

Smacznego. 
źródło: własne


Akcja:

3 komentarze: