Pasta Łososiowa

Kiedy szynka i ser się znudzą, chętnie wymyślam jakieś pasty do chleba, żeby choć trochę urozmaicić to nasze śniadanko w pracy... Tym razem wykorzystałam łososia z puszki w oleju, serem biały kremowy i koperek... Pyszne świeże pieczywo , posmarowane pastą, na górę pomidorek koktajlowy i ogórek zielony i mamy wspaniałe śniadanie, które na pewno nie będzie nudne ;)


Składniki na Pastę Łososiową:
- duże opakowanie lub dwa małe serka - almette, delikatny - jaki kto lubi
- puszka łososia z oleju
- mały pęczek koperku
- 1 łyżka gęstej śmietany
- sól i pieprz

Przepis na Pastę Łososiową:
- łososia dokładnie odcedzić
- koperek drobno posiekać
- w misce wymieszać serek ze śmietaną, dodać łososia i koperek
- całość dokładnie wymieszać widelcem
- doprawić solą i pieprzem
- schłodzić

Smacznego.
źródło: własne

1 komentarz:

  1. Lubię takie pasty, zwłaszcza na weekendowe śniadanka:)

    OdpowiedzUsuń