Jajecznica z boczkiem

Jaja to jeden z licznych produktów, który zawsze gości w naszej lodówce... Można z nich przygotować mnóstwo posiłków, zarówno śniadań, kolacji czy przekąsek... Jajecznica z boczkiem na sobotnie czy niedzielne śniadanie, to dobry początek dnia... Najlepiej smakuje z pokrojonym pomidorkiem i ciepłą bagietką...



Składniki na Jajecznicę z boczkiem:
- ok. 100 g boczku pokrojonego w cienkie paseczki
- 3-4 jajka
- sól i pieprz do smaku 

Przepis na Jajecznicę z boczkiem:
- rozgrzać patelnie (bez tłuszczu), dodać pokrojony w paseczki boczek - usmażyć 
- jeżeli jest nadmiar tłuszczu - odlać 
- w osobnej miseczce wbić jaja, doprawić solą i pieprzem - całość wymieszać 
- masę jajeczną wlać na patelnie z boczkiem - ciągle mieszać
- zdjąć z ognia - w zależności od tego jaka lubimy ;)

Smacznego.


1 komentarz:

  1. Czytam i czytam i nie moge uwierzyc:) Rewelacyjny artykul, jestem pod
    wrazeniem zawartych w nim informacji.

    Oceń moją stronę ; mutantmass (http://mutantmassgainer.pl)

    OdpowiedzUsuń