Pasta z wędzonej makreli

Lubimy rybki, szczególnie te wędzone... smakują pysznie same, na kanapkę lub jako pasta. Tym razem będzie przepis na pastę z wędzonej makreli. Prosta, szybka i pysznie smakuje...

Składniki na pastę z wędzonej makreli:
- wędzona makrela
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 1 czerwona cebula
- pęczek cebulki dymki
- 2 średnie wielkości ogórki
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku

Przepis na pastę z wędzonej makreli:
- makrelę oczyścić z ości i rozdrobnić widelcem
- jajka, ogórki, cebulę, dymkę pokroić w drobną kostkę
- majonez i śmietanę połączyć, doprawić solą i pieprzem
- wszystkie składniki połączyć ze sobą
- przed podaniem schłodzić

Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem...
Smacznego


0 komentarze: